Passieve corrosiebescherming

Houten exportverpakkingen met een corrosiebescherming

Bij passieve corrosiebescherming maken wij gebruik van een barrièrefolie of aluminiumlaminaat in combinatie met droogmiddel. Bij deze methode wordt uw product geheel luchtdicht verpakt/geseald in aluminiumlaminaat. In deze verpakking worden vocht absorberende middelen geplaatst zoals droogmiddel of silica gel. Daarna wordt het grootste deel (vochtige) lucht uit de verpakking gezogen om zodoende een vacuüm/onderdruk te creëren. De vocht absorberende middelen in de verpakking zorgen er voor dat het laatste restant vocht uit de verpakking wordt opgenomen en worden vastgehouden. De luchtdichte verpakkingsfolie biedt een perfecte bescherming voor invloeden van buitenaf. Temperatuurverschillen en vochtige omstandigheden hebben geen enkele invloed op de verpakte producten.

arno-senoner-yqu6tjksq_k-unsplash.jpg

Actieve corrosiebescherming

De laatste ontwikkeling is actieve corrosiebescherming met behulp van VCI/VpCI technologie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een reeks verpakkingsmaterialen, concentraten en poeders die corrosievorming tijdens transport of tijdelijke opslag tegengaan. VCI/VpCI staat voor Vapor phase Corrosion Inhibitors, vrij vertaald wil dat zeggen corrosiewering door middel van dampfase.

VCI zit verwerkt in dragers of bronnen zoals:

  • VCI folie
  • VCI zakken
  • VCI schuim
  • VCI papier
  • VCI tabletten
  • VCI poeders
  • VCI concentraten

Binnen in de verpakking (afgesloten ruimte) treden de VCI moleculen uit de VCI bron (dampfase) en verzadigen de ruimte. Door hun polaire eigenschappen zetten deze VCI moleculen zich af op blank metalen oppervlakken en vormen als het ware een onzichtbare isolatielaag op het oppervlak waardoor het corrosieproces gestopt. 

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN