Kunnen we je helpen?

Vind hier het antwoord op veelgestelde vragen aan Foresco.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor ons. Hout - de grondstof voor onze pallets en verpakkingen - is de meest duurzame en een eeuwig hernieuwbare grondstof. Bovendien komt ons hout uit duurzaam beheerde bossen en is voor het overgrote deel gecertificeerd. Met onze energiecentrales, zonnepanelen en windmolens zetten we de laatste stap in het circulaire proces. Houten pallets en verpakkingen passen daarmee uitstekend in onze groene, circulaire economie. Lees hier alles Foresco en duurzaamheid.

Drogen is een belangrijk aspect voor het waarborgen van de kwaliteit van onze pallets. We spreken van een droge pallet als het vochtpercentage onder de 22% ligt. Als we produceren uit vers gezaagd hout, moet de pallet gedroogd worden in speciale droogkamers. Hiervoor hebben we de beschikking over meer dan voldoende droogkamers. Lees meer over HT-behandelingen.

Wij maken houten exportkisten voor elk type transport. Dit kunnen dichte kisten of open kratten zijn. Afhankelijk van wat de klant wilt. Hierbij kunnen we wanden maken uit underlayment platen en met houten planken.

Bij steeds meer (grote) klanten produceren we ook kisten, kratten en bodems op locatie. Daarnaast produceren we ook pallets op locatie, bijvoorbeeld bij Heineken in Zoeterwoude. Pallets op locatie produceren is niet alleen heel efficiënt, het is ook duurzaam. Er zijn immers veel minder transportbewegingen nodig, waardoor er ook minder CO2-uitstoot plaatsvindt.

Het ontwerpen en produceren van solide houten exportkisten, transportkisten en industriële verpakkingen is onze kernactiviteit. Dat doen we voor gerenommeerde opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren. In vrijwel alle gevallen gaat het om het optimaal verpakken van kostbare kapitaalgoederen, machineonderdelen en industriële producten. Sectoren waar we het meest voor werken, zijn machinebouw, energie, luchtvaart, metaalindustrie, automotive en zwaar/ speciaal transport.

De behandeling van houten verpakkingen en stuwhout gebeurt door middel van hittebehandeling, oftewel Heat Treatment (HT): 56°C gedurende 30 minuten. Behandelen met methylbromide (MB) is sinds 2010 als alternatieve behandelingswijze binnen Europa verboden, vanwege een verbod op het gebruik van methylbromide. Foresco is gecertificeerd door de SMHV (Stichting Markering Houten Verpakkingen)

Jazeker, bij Foresco produceren we al maatwerkpallets in series vanaf circa 50 stuks. Wij zijn heel flexibel en helpen je graag met het ontwikkelen van de perfecte pallet voor jouw producten en logistieke uitdaging. Lees meer over pallets.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN