Kunnen we je helpen?

Vind hier het antwoord op veelgestelde vragen aan Foresco.

Drogen is een belangrijk aspect voor het waarborgen van de kwaliteit van onze pallets. We spreken van een droge pallet als het vochtpercentage onder de 22% ligt. Als we produceren uit vers gezaagd hout, moet de pallet gedroogd worden in speciale droogkamers. Hiervoor hebben we de beschikking over meer dan voldoende droogkamers. Lees meer over HT-behandelingen.

Bij steeds meer (grote) klanten produceren we ook kisten, kratten en bodems op locatie. Daarnaast produceren we ook pallets op locatie, bijvoorbeeld bij Heineken in Zoeterwoude. Pallets op locatie produceren is niet alleen heel efficiënt, het is ook duurzaam. Er zijn immers veel minder transportbewegingen nodig, waardoor er ook minder CO2-uitstoot plaatsvindt.

De behandeling van houten verpakkingen en stuwhout gebeurt door middel van hittebehandeling, oftewel Heat Treatment (HT): 56°C gedurende 30 minuten. Behandelen met methylbromide (MB) is sinds 2010 als alternatieve behandelingswijze binnen Europa verboden, vanwege een verbod op het gebruik van methylbromide. Foresco is gecertificeerd door de SMHV (Stichting Markering Houten Verpakkingen)

Pallets en houten verpakkingen kunnen conform ISPM15 behandeld worden, c.q. een HT-behandeling ondergaan om eventueel aanwezige schadelijke organismen te doden.
Indien het hout voor houten verpakkingen en stuwhout buiten de EU ingezet wordt, dient het volgens de richtlijnen van ISPM15 behandeld en gemarkeerd te worden. ISPM15 garandeert inkopers en gebruikers van houten verpakkingen wereldwijd probleemloos transport. Lees meer over HT behandelingen.

Foresco heeft altijd een groot aanbod in gebruikte pallets op voorraad. Deze pallets zijn gesorteerd, indien nodig gerepareerd, en dus klaar voor hergebruik. U kunt via de website een aanvraag doen of telefonisch contact opnemen met ons.

Foresco heeft op dit moment zo’n 30 vestigingen. We zitten verspreid door Nederland, België en een enkele vestiging in Duitsland. Dat heeft als voordeel dat we altijd bij onze klanten in de buurt zitten, flexibel zijn, snel kunnen leveren en efficiënt te kunnen werken. Wat ook heel belangrijk is, is dat het tegelijk veel duurzamer is doordat de uitstoot van transport verminderd wordt.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN