De cirkel rond

Duurzaamheid en circulariteit zijn naast betrouwbaarheid en kwaliteit belangrijke thema’s voor Foresco. Onze ambities op dit gebied gaan ver en we houden ons er dagelijks volop mee bezig.

foresco-28-29-sept-voor-print-65.jpg
duurzaamheidsrapportage2023[2].jpg

DUURZAAMHEIDS-
RAPPORTAGE 2023

Met trots presenteren wij onze duurzaamheidsrapportage over 2023. Dit document geeft een overzicht van onze inspanningen en resultaten op het gebied van duurzaamheid.
Lees meer over de maatregelen die we hebben genomen
en download onze rapportage hier.

forsco_infographic_500x736_rgb2x.jpg
forsco_infographic_500x736_rgb2x.jpg

CO2-NEUTRAAL,
100% CIRCULAIR

Hout is een grondstof om trots op te zijn; de meest verantwoorde en milieuvriendelijke grondstof voor pallets en verpakkingen. Het is eeuwig hernieuwbaar en raakt nooit op. Sterk, flexibel, te repareren en herbruikbaar. Ook in de eindfase is hout een duurzame grondstof: recyclebaar tot spaanplaat en houtsnippers om te gebruiken voor energiewinning. Het circulaire proces van hout maken we graag voor u inzichtelijk.

foresco-1600x1200-42.jpg

NAAR EEN CO2-VRIJE PRODUCTIE

Net als veel van onze klanten werken ook wij toe naar een CO2-vrije productie. Het vergroten van onze duurzaamheid is dan ook een van de bouwstenen van onze strategie 2025. Hiertoe werken we samen met gerenommeerde en erkende organisaties. Geen greenwashing dus, maar échte maatregelen met als doel om al in 2030 onze CO2-emissie te halveren en in 2050 volledig CO2-vrij te zijn.

foresco-28-29-sept-voor-print-83.jpg

REPARATIE EN HERGEBRUIK VAN PALLETS

Hoe minder hout we gebruiken om nieuwe pallets te maken, hoe beter. Steeds meer van onze opdrachtgevers gaan dan ook over op de inzet van gebruikte pallets. Dat is in veel gevallen een verstandige keuze, die niet alleen duurzaamheidsvoordelen heeft, maar ook nog eens voordeliger is. Foresco zamelt pallets in, sorteert, repareert en recyclet ze. Daarmee leveren we een bijdrage aan de totstandkoming van de circulaire economie.

forescocrrinfographic.png

Maak werk van uw duurzaamheidsambities

Foresco staat voor een duurzame en circulaire aanpak en helpt u graag als ook u écht werk wilt maken van uw duurzaamheidsambities. Bijvoorbeeld met Foresco Collect, Repair & Re-use, hét nieuwe platform voor efficiënt hergebruik en beheer van pallets. Ook met het oog op de herziene Packaging and Packaging Waste Directive (PPWD) en CSRD-wetgeving van de EU. Benieuwd wat er mogelijk is?

foresco-1600x1200-11.jpg

EIGEN ENERGIE OPWEKKEN

Als het repareren van houten pallets en verpakkingen echt geen optie meer is, kunnen wij er nog steeds wat mee. Samen met het afvalhout verdwijnen ze in de ovens van onze drie energiecentrales. De warmte die we hiermee produceren, gebruiken we in onze productieprocessen en om onze locaties te verwarmen. Daarnaast produceren we ook onze eigen elektriciteit. Die gebruiken we zelf en het overschot leveren we terug aan bedrijven in de buurt en aan het netwerk.

Waarom Foresco?

Bij Foresco werkt u met professionals in pallets & packaging.

We leveren altijd

Wat er ook gebeurt, wij zorgen ervoor dat u altijd over voldoende pallets kunt beschikken.

Altijd in de buurt

Dankzij ons netwerk in de Benelux is er altijd een Foresco-vestiging bij u in buurt.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

We leveren topkwaliteit, we werken veilig en we zetten maximaal in op duurzaamheid.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN