EIGEN ENERGIE OPWEKKEN

De laatste stap in het circulaire proces is energieopwekking met hout dat nergens meer voor is te gebruiken. Maar we doen nog veel meer bij Foresco om eigen energie op te wekken.

foresco-1600x1200-1.jpg

ENERGIE UIT HOUT

Pas bij de energetische terugwinning uit hout komt de jarenlang opgeslagen CO2 weer vrij. Er is dan ook sprake van een circulaire en CO2-neutrale kringloop. Een kubieke meter hout bespaart 0,8 ton CO2 ten opzichte van alternatieve materialen, zoals kunststof. Op onze wereld is er geen grondstof te vinden die over dezelfde kwalificaties beschikt als hout.

EIGEN ENERGIECENTRALES

Diverse Foresco-locaties beschikken over een eigen energiecentrale. Op deze plaatsen wordt het hout dat nergens anders meer voor te gebruiken is, op efficiënte wijze omgezet in energie. Een groot deel wordt gebruikt om de eigen locaties te verwarmen en om de productie te ondersteunen. Bijvoorbeeld om droogkamers te faciliteren en elektrische heftrucks en voertuigen op te laden. Op een enkele locatie wordt ook energie aan naastliggende bedrijven geleverd.

foresco-1600x1200-64.jpg

WINDMOLENS EN ZONNEPANELEN

Om de energietransitie mogelijk te maken en zelfs te versnellen, zet Foresco fors in op zonnepanelen. Op de daken van vrijwel alle productielocaties in zowel België als Nederland hebben we zonnepanelen geplaatst. Op enkele locaties zijn daarnaast ook windmolens te vinden, die eveneens bijdragen aan de groene ambities van ons bedrijf.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN