houtaanvoerforescotransportperschip[2].jpeg

Duurzame groei; nieuwe slag in transportefficiëntie

min. leestijd

In april 2023 zetten we onze eerste stappen op het pad van duurzaam transport per schip met een try-out voor de aanvoer van hout. Het resultaat was indrukwekkend: met het eerste schip dat we vanuit Riga naar Nederland lieten varen, hebben we maar liefst 65% CO2 bespaard op het totale volume aan hout dat in één keer werd vervoerd. Dit kwam neer op het vermijden van maar liefst 35 vrachtwagens die anders van Riga naar Hasselt (NL) zouden hebben moeten rijden. Het project was een cruciale leerervaring voor ons en diende als inspiratie voor verdere ontwikkelingen op dit gebied. Het schaalvoordeel dat we hebben bij Foresco leidt niet alleen tot operationele efficiëntie, maar ook tot aanzienlijke voordelen voor het milieu.

houtaanvoerforescotransportperschip[1].jpeg

Onlangs hebben we een nieuw schip geladen met hout voor onze vestigingen, en dit keer is het 2x (!) zo groot als het vorige schip. Met een equivalent van ruim 70 vrachtwagens is dit een significante sprong voorwaarts naar efficiënt transport. Het schip zal naar Beverwijk worden gebracht, vandaaruit wordt het hout gedistribueerd naar onze vestigingen. Dit project wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd, dankzij de nauwe samenwerking met WT Terminal (waar het wordt geladen), de scheepseigenaar Alpha Shipping Company (Arnis Ancupans), en Dorresteijn in Beverwijk (waar het wordt gelost en geladen).

Als Foresco zijn we vastbesloten om onze impact op het milieu te minimaliseren terwijl we blijven groeien als organisatie. Geen greenwashing dus, maar échte maatregelen met als doel om al in 2030 onze CO2-emissie te halveren en in 2050 volledig CO2-vrij te zijn.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN