transparent-forescocrrinfographic.png

Foresco introduceert platform voor hergebruik en beheer van pallets

min. leestijd

Met Collect, Repair & Re-use introduceert Foresco een nieuw platform voor efficiënt hergebruik en beheer van houten pallets. Samen met partners uit de keten en geïnteresseerde klanten wordt er hard gewerkt aan de inrichting en optimalisering van het platform. Hiermee wordt wederom een belangrijke stap in duurzaamheid gezet.

Aangepaste EU-richtlijn

Al jarenlang staat Foresco voor een duurzame en circulaire aanpak. De échte kracht van houten pallets en verpakkingen is daarbij natuurlijk dat ze vele malen kunnen worden hergebruikt, gerepareerd en gerecycled. Dat maakt ze uiteindelijk CO2-neutraal én 100% circulair. Het marktaandeel van gebruikte pallets ziet Foresco al jaren groeien, mede ingegeven door de herziening van de Packaging and Packaging Waste Directive van de EU. Door deze richtlijn gaan pallets onder het label van transportverpakking vallen. Om hierop in te spelen en nóg meer mogelijk te maken als het gaat om retour halen, beheren en hergebruiken van pallets, introduceert de grootste palletfabrikant in de Benelux nu Collect, Repair & Re-use.

Efficiënter en minder foutgevoelig

Binnen het platform staan activiteiten centraal, zoals het ophalen, sorteren, repareren en bezorgen van pallets, ook bij klanten en van poolers. Zo vallen palletstromen meer en meer samen en kan de logistiek verder worden geoptimaliseerd. De vaak complexe administratie kan een stuk efficiënter en wordt minder foutgevoelig dankzij de inzet van cloudtechnologie. Hiermee kan ook de informatie over hoeveelheden, types, herbruikbaarheid en de staat van pallets beter inzichtelijk worden gemaakt voor de platformgebruikers.

Werk maken van duurzaamheid


Met Collect, Repair & Re-use krijgen bedrijven de mogelijkheid om echt werk te maken van hun duurzaamheidsambities. Dankzij het fijnmazig netwerk van tientallen Foresco-vestigingen door de hele Benelux kunnen overbodige transportkilometers en CO2-uitstoot worden voorkomen. Bedrijven worden daarbij zoveel mogelijk ontzorgd op het gebied van hun ladingdragers, waardoor zij zich maximaal op hun corebusiness kunnen richten.

Van administratief naar operationeel

Van lineair naar circulair is een mooie ambitie van de branche, maar deze is voor het grootste deel nog administratief gedreven. Door de handen in de keten ineen te slaan, wil Foresco ook operationeel het verschil maken. Het nieuwe platform richt zich dan ook op het optimaliseren van de levenscyclus van pallets door efficiënt hergebruik en beheer mogelijk te maken met specifieke diensten en processen, afgestemd op de behoeften van klanten en op de specifieke logistieke eisen van de industrie.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN