20231114_155548.jpg

Foresco investeert € 7 miljoen in extra zonnepanelen

min. leestijd

Met een investering van €7 miljoen voor extra zonnepanelen op onze vestigingen zetten we verder in op een duurzame toekomst. In Wilrijk zijn recent 426 extra zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee we jaarlijks 187.440 kWh aan groene energie kunnen opwekken. Deze installatie helpt niet alleen onze ecologische voetafdruk te verkleinen, maar levert ook aanzienlijke besparingen op in energiekosten.

20231114_155503.jpg

De volgende vestiging die aan de beurt is, is Foresco Assen. Hier zijn we op dit moment bezig met de installatie van 2.200 panelen op 5 daken. De panelen gaan naar verwachting jaarlijks 900.000 kWh opwekken, afhankelijk van het aantal zonuren. Een groot deel van deze energie, ongeveer 550.000 kWh, wordt direct gebruikt voor onze operationele behoeften, zoals de productie van pallets en de werking van onze droogkamers. Maar ook acculaders en laadpalen gaan opgeladen worden met onze eigen opgewekte zonne-energie.

 

Het resultaat is dat dit voor Foresco Assen resulteert in dat ongeveer 42% van het jaarlijkse verbruik van 1.300.000 kWh nu afkomstig is van zonne-energie. In de zomer en in de weekenden overdag wekken we nu wel meer op dan we verbruiken. Door slim energiemanagement en mogelijk de inzet van een peakshaving module, kunnen we de hoeveelheid te gebruiken zonne-energie verder verhogen. Dit betekent efficiënter gebruik van opgeslagen energie en vraagt een betere timing bij het opstarten van onze productielijnen.

Foresco zet zich in voor duurzaamheid! Door deze belangrijke stappen verminderen we onze impact op het milieu en bevorderen we groene energie in onze dagelijkse operaties.
#ForescoGreenEnergy #DuurzameToekomst #ZonneEnergie

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN