overnamepalletcentralewebsitebijgesneden.jpg

Foresco neemt Palletcentrale over

min. leestijd

Foresco maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van de Nederlandse Palletcentrale B.V.. Deze week zal een verzoek tot goedkeuring worden ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt. Naar verwachting wordt de overname nog dit najaar definitief. Onderdeel van de overname zijn de zes vestigingen en de ca. 150 medewerkers. De werkgelegenheid blijft volledig behouden.

Palletcentrale is al 54 jaar een begrip op het gebied van inkoop, verkoop, reparatie en fabricage van pallets. De Belgische en Nederlandse klanten worden beleverd vanuit zes vestigingen, waaronder het hoofdkantoor in Moerdijk. In 2022 bedroeg de omzet circa € 80 miljoen en verkocht het bedrijf ruim 6 miljoen pallets. Naast nieuwe pallets is Palletcentrale ook een toonaangevende speler in gebruikte pallets. Door de overname komt de omzet van Foresco uit op circa € 550 miljoen en het aantal medewerkers groeit naar circa 1.400.

De overname van Palletcentrale sluit naadloos aan bij de groeiambities van Foresco. De onderneming die inmiddels is uitgegroeid tot absolute marktleider in de Benelux, is eigendom van Dynamica; het investeringsvehikel van ondernemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet.

Managing Director Ponnet: “Foresco wil zijn klanten in Nederland en in Vlaanderen een full service pakket bieden in houten pallets en packaging. Met deze overname geven we verder invulling aan onze strategie om altijd zo dicht mogelijk bij onze klanten in Vlaanderen en Nederland te zijn vanuit sterke, moderne vestigingen. Met deze overname hebben we weer meerdere blinde vlekken ingevuld en versterken we ons duurzaamheidsprofiel. Palletcentrale is immers ook op gebied van duurzaamheid toonaangevend.”

#overnamepalletcentraledoorforesco #pallets #gebruiktepallets #palletrecycling #duurzaamondernemen

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN