Pallets drogen & HT-behandeling (ISPM15)

De finishing touch van je houten pallets

Een constante productkwaliteit is van cruciaal belang. Dat geldt ook voor de productie van houten pallets. Met negen droogkamers biedt Foresco een zeer ruime capaciteit om meer dan 50.000 pallets per week te drogen en/of te behandelen volgens ISPM15 (HT-behandeling). HT-pallets hebben een ISPM 15-behandeling ondergaan, waarbij HT staat voor Heat Treated pallets. We vertellen je graag meer over deze HT-behandeling.

foresco-1600x1200-75.jpg

Droge pallets

Een vochtpercentage onder de 22%

Drogen is een belangrijk aspect voor het waarborgen van de kwaliteit van pallets. Veel klanten kiezen er daarom bewust voor om droge pallets in te zetten. We spreken van een droge pallet als het vochtpercentage onder de 22% ligt. Als we produceren uit vers gezaagd hout, moet de pallet worden gedroogd. Dat doen we op duurzame wijze in speciale droogkamers, die we verwarmen met onze eigen biomassacentrale.

HT-behandeling (ISPM15)

Voorkom schadelijke organismen 

In onze droogkamers hebben we ook de mogelijkheid om je pallets te behandelen volgens ISPM15 (HT-behandeling). Hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten verpakkingen en stuwhout, dient volgens ISPM15 behandeld en gemarkeerd te worden om eventueel aanwezige schadelijke organismen te doden.

Zo werkt het 

Pallets en houten verpakkingen kunnen een ISPM15- of HT-behandeling ondergaan om eventueel aanwezige schadelijke organismen te doden. Hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten verpakkingen en stuwhout, dient volgens ISPM15 behandeld en gemarkeerd te worden. ISPM15 garandeert inkopers en gebruikers van houten verpakkingen wereldwijd probleemloos transport.

De behandeling van houten verpakkingen en stuwhout gebeurt door middel van hittebehandeling, oftewel Heat Treatment (HT): 56°C gedurende 30 minuten. Vanwege een verbod op methylbromide (MB) is behandelen met deze stof sinds 2010 als alternatieve behandelingswijze verboden. Foresco is gecertificeerd door de SMHV (Stichting Markering Houten Verpakkingen) met nummer NL 014.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN