Skids

Houten transportsysteem voor machines

Een skid is een op maat gemaakt houten systeem voor het veilig en efficiënt verplaatsen of vervoeren van machines en installaties. Een skid kun je zien als een grote houten vlonder of pallet, die je aan meerdere kanten op kunt pakken met een heftruck. Skids worden ook veel gebruikt in de procestechniek en procesindustrie. Foresco levert skids op maat! 

foresco-1600x1200-126.jpg

Skids op maat

Het ontwikkelen en produceren van skids is altijd maatwerk. Foresco maakt skids in elk formaat en elke uitvoering. Op een skid of skid pallet kunnen componenten van machines of volledige machines worden gemonteerd voor het veilig en efficiënt vervoeren of verplaatsen.  

Voordelen van skid pallets

Als je gebruikt maakt van skids of skid pallets, zorg je voor veiligheid en flexibiliteit. Skids zorgen ervoor dat je machines of machineonderdelen eenvoudig op kunt pakken, van meerdere kanten. Met skids beperk je ook de hoogte, wat zorgt voor minder transportvolume. Zo heb je met skids voor het vervoer geen kisten nodig, wat het transport goedkoper en efficiënter maakt. We kunnen skids bovendien voorzien van draadeinden, trekogen en sjorogen om het transport te optimaliseren. 

Skids met HT-behandeling

ISPM 15-gecertificeerd

Houten skids en skid pallets worden vaak ingezet voor export van machines buiten de EU. In die gevallen voorzien we je skids van een HT-behandeling. Dankzij deze HT- of ISPM 15-behandeling, waarbij HT staat voor Heat Treated, kun je de skids probleemloos wereldwijd gebruiken. De behandeling van skids en skid pallets gebeurt bij ons met een hittebehandeling, oftewel Heat Treatment (HT): 56°C gedurende 30 minuten. Deze behandeling doodt alle eventueel aanwezige schadelijke organismen. 

Skids bestellen?

Het begint met goed luisteren

Als je skids nodig hebt, gaan we graag het gesprek met je aan. Een van onze skid-experts komt naar je toe om de situatie ter plaatse te beoordelen en de mogelijkheden van onze skids en skid pallets met je te bespreken. Op basis van deze inventarisatie maken we een plan van aanpak en een vrijblijvende offerte voor de productie van je skids of skid pallets. 

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN