Soorten pallets

Altijd de beste keuze voor je goederen

De keuze tussen verschillende soorten pallets is belangrijk in het logistieke proces. We begrijpen dat van welke soort pallets je ook gebruik maakt, deze altijd je goederen veilig op de plaats van bestemming moet brengen. Daarom bieden wij pallets aan met verschillende eigenschappen, zodat er altijd een passende oplossing is. Wij leggen je graag uit welke pallets er zijn en waar je rekening mee moet houden bij de keuze van je pallets.

geranimo-qzgn45hsen0-unsplash.jpg

Verschillende eigenschappen van de pallets

Hoe worden ze van elkaar onderscheiden?

Pallets kunnen van elkaar onderscheiden worden op basis van verschillende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het materiaal;
 • de afmetingen;
 • het draagvermogen;
 • de insteek van de pallets.

Foresco is gespecialiseerd in het produceren en repareren van diverse houten soorten pallets. Deze zijn uiterst geschikt zijn voor export en kunnen verschillende soorten goederen dragen. Daarnaast produceren wij hiermee een duurzaam product en gaan we voor een 100% circulaire werkwijze.

Dat betekent dat wij geen eenmalige pallets aanbieden: onze producten kennen namelijk een gemiddeld langere levensduur. Schadelijke organismen worden uitgesloten door iedere houten pallet te behandelen volgens ISPM 15 richtlijnen.

De meest voorkomende pallets

Wat zijn nu de meest gebruikte pallets in sectoren zoals transport en logistiek? Hieronder een kort overzicht:

 • Europallets (de klassieke pallet)
 • Blokpallets in verschillende afmetingen
 • Display pallets
 • CP pallets (worden in de chemische industrie gebruikt)

Onze pallets kunnen meerdere keren gebruikt worden. Foresco ziet erop toe dat onze pallets veilig zijn en blijven; bovendien voordelig geprijsd, bij een bepaalde afname.

Nadere toelichting van iedere pallet

De CP pallet is geschikt voor het vervoeren van chemische stoffen; wij bieden van dit type verschillende vormen aan. Van grote pallets tot kleine. De Europallet is op zijn beurt, indien met keurmerk, geschikt voor heel Europa. De European Pallet Association is hieraan verbonden. De Europallet heeft een vast formaat van 80 x 120 cm. De display pallet is het kleinst in ons assortiment. Denk aan afmetingen van 60 x 80 of 40 x 60 cm.

Zijn er pallets van andere materialen?

Hoewel wij ons richten op duurzame houten pallets (op maat) worden in de transport en logistieke processen ook houtvezel pallets gebruikt, kunststof pallets, kartonnen pallets en Düsseldorfer pallets, ook weer in verschillende formaten en afmetingen. Daarover elders meer...

Maatwerk houten pallets

We kunnen je optimaal van dienst zijn bij het aanleveren van maatwerk pallets. Wij staan bekend om onze kwalitatieve en flexibele productie van maatwerk pallets en andere houten verpakkingen. We kunnen gepersonaliseerde vormen en maatvoeringen aanbieden, in welke oplage dan ook. We gaan dan ook geen uitdaging uit de weg en weten daarom altijd een oplossing te vinden voor je pallet vraagstuk.

Vormgeving en draagvermogen van houten pallets

Afhankelijk van de soort opslag en het gebruik kan er gekozen worden voor een specifiek ontwerp en een bijpassend draagvermogen van de soorten pallets. In het ontwerp wordt vaak gekozen voor 2 of 4 insteken in de houten pallets, omdat hierbij gemakkelijk gebruik gemaakt kan worden van een pompwagen. Daarnaast is het draagvermogen sterk afhankelijk van drie situaties:

 • De statische belasting (het maximale gewicht wat een pallet in stilstand op de grond kan dragen)
 • De dynamische belasting (het maximale gewicht wat een pallet in beweging kan dragen)
 • De racking load (het maximale gewicht wat een pallet rustend in een stelling kan dragen)

Welke pallet precies?

In overleg kan Foresco je, op basis van bovenstaande informatie, adviseren in het gebruik van verschillende soorten pallets. Ons streven is hierbij altijd: de juiste pallet voor je vraag zoeken, creëren of produceren. Dankzij de beschikking over een ruim assortiment, het kunnen leveren van grote volumes en het tegelijk toepassen van maatwerk is Foresco je partner in houten verpakkingen!

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN