Soorten pallets

Altijd de beste keuze voor je goederen

De keuze tussen verschillende soorten pallets is belangrijk in het logistieke proces. We begrijpen dat van welke soort pallets je ook gebruik maakt, deze altijd je goederen veilig op de plaats van bestemming moeten brengen. Daarom bieden wij pallets aan met verschillende eigenschappen, zodat er altijd een passende oplossing is. Wij leggen je graag uit welke soorten er zijn en waar je rekening mee moet houden bij de keuze van je pallets.

geranimo-qzgn45hsen0-unsplash.jpg

Verschillende soorten pallets

Hoe worden ze van elkaar onderscheiden?

Pallets kunnen van elkaar onderscheiden worden op verschillende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het materiaal;
  • de afmetingen;
  • het draagvermogen;
  • de insteek van de pallets.

Foresco is gespecialiseerd in het produceren en repareren van houten pallets. Deze zijn uiterst geschikt zijn voor export en kunnen verschillende soorten goederen dragen. Daarnaast produceren wij duurzaam en gaan we voor een 100% circulaire werkwijze!

Maatwerk pallets

We kunnen je optimaal van dienst zijn bij het aanleveren van maatwerk pallets. Wij staan bekend om onze kwalitatieve en flexibele productie van maatwerk pallets en andere houten verpakkingen. We kunnen gepersonaliseerde vormen en maatvoeringen aanbieden in welke oplage dan ook. We gaan geen uitdaging uit de weg en weten daarom altijd een oplossing te vinden voor je logistieke vraagstuk!

De vormgeving en het draagvermogen

Afhankelijk van de opslag en het gebruik, kan er gekozen worden voor een specifiek ontwerp en een bijpassend draagvermogen van de pallet. In het ontwerp wordt vaak gekozen voor 2 of 4 insteken in de pallet, omdat hierbij gemakkelijk gebruik gemaakt kan worden van een pompwagen. Daarnaast is het draagvermogen sterk afhankelijk van drie situaties:

  • De statische belasting (Het maximale gewicht wat een pallet in stilstand op de grond kan dragen)
  • De dynamische belasting (Het maximale gewicht wat een pallet in beweging kan dragen)
  • De racking load (Het maximale gewicht wat een pallet rustend in een stelling kan dragen)

In overleg kan Foresco je, op basis van bovenstaande informatie, adviseren in het gebruik van verschillende soorten pallets.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN