Wegwerp pallets

Wegwerp pallets, ook wel ‘one way pallets’ of ‘eenmalige pallets’ genoemd, zijn pallets die eenvoudig van ontwerp en constructie zijn en idealiter gebruikt worden wanneer je deze niet meer terug verwacht. Wegwerp pallets hebben de voorkeur bij het versturen van lichte goederen tot 750kg en zijn een goedkoper alternatief voor de Europallet.

Deze pallet kan in iedere uitvoering geleverd worden. Denk hierbij aan het aantal (bovendek) planken en/of de dikte van de planken.

Wegwerp pallets kopen

Wanneer u wegwerppallets wilt aanschaffen bent u bij Anker Pallets aan het juiste adres. We hebben zowel nieuwe als gebruikte pallets op voorraad. Voor de gebruikte pallets geldt dat deze uitgebreid gecontroleerd zijn en waar nodig gerepareerd. Bij Anker Pallets beschikken we over wegwerppallets met de afmetingen van 800x1200x144 mm en 800x1200x140 mm. Uiteraard is het behandelen van deze pallets volgens de HT-ISPM15 norm mogelijk voor het versturen van goederen buiten de EU.

Wanneer wegwerp pallets gebruiken?

Wegwerppallets zijn in tegenstelling tot andere pallets lichter van gewicht wat invloed heeft op de transportkosten. Daarnaast zijn wegwerppallets ideaal voor een eenmalig transport. De meeste wegwerppallets zijn geschikt om ladingen tot 750 kg te vervoeren. Op eenmalige pallets is geen ruil- of retoursysteem van toepassing. Deze pallets worden voornamelijk gebruikt voor het versturen van goederen die de klant niet meer retour ontvangt.

Kan ik wegwerp pallets vaker gebruiken?

Wegwerppallets zijn zoals aangehaald een goedkoop alternatief voor Europallets. Echter, kunnen wegwerppallets vaker dan één keer worden gebruikt. Wanneer u de pallet niet overbelast en er zuinig mee omgaat wordt de levensduur van de wegwerppallet verlengd. Voor wegwerppallets geldt dat er geen registratieplicht geldt wat bijvoorbeeld bij Europallets wel van toepassing is.

Heeft u vragen over eenmalige pallets of wilt u informatie over of uw vracht geschikt is voor wegwerppallets? Neem dan contact met op met onze experts. Zij vertellen u graag meer over de voorwaarden en mogelijkheden.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN