CO2-NEUTRAAL, 100% CIRCULAIR

De echte kracht van houten pallets en verpakkingen is dat ze vele malen kunnen worden hergebruikt, gerepareerd en gerecycled. Dat maakt ze uiteindelijk CO2-neutraal én 100% circulair.

foresco_infographic_liggend_rgb_grootbijgesnedennaam.jpg
foresco_infographic_liggend_rgb_grootbijgesnedennaam.jpg

1. BOS

Bomen geven ons zuurstof en halen CO2 uit de lucht. De Europese bossen slaan jaarlijks zeker 9.552 miljoen ton CO2 op. Elk jaar komt daar zo’n 115 miljoen ton CO2 bij. Alleen deze toename al staat gelijk aan de uitstoot van 15 miljoen huishoudens.

Hout is de meest duurzame en een eeuwig hernieuwbare grondstof ter wereld. Zeker als we verantwoord en duurzaam omgaan met onze productiebossen, vernieuwt het bos zichzelf en raakt het hout nooit op. Goed om te weten: de Europese bossen zijn de laatste 20 jaar gegroeid met een oppervlakte van meer dan vijf keer België!

2. DUURZAAM HOUT

Foresco koopt uitsluitend hout in bij zagerijen die hun hout verkrijgen uit duurzaam beheerde productiebossen. We werken dan ook hard aan het realiseren van een duurzame houtketen. We zijn Chain of Custody gecertificeerd en beschikken over het PEFC keurmerk.

In duurzaam beheerde bossen blijven de biodiversiteit, productiviteit, regeneratiecapaciteit, vitaliteit en het potentieel van bossen nu en in de toekomst behouden. Met als doel dat de bossen hun ecologische, economische en sociale functies blijven vervullen. Er mag dus geen schade veroorzaakt worden aan de ecosystemen.

Duurzaam bosbeheer is gebaseerd op sociale, ecologische en economische belangen. Dit zijn de drie samenhangende pijlers van duurzaamheid. Ze kunnen niet zonder elkaar; als één pijler ontbreekt, gaat dat ten koste van de bescherming van de bossen.

3. PRODUCTIE

Onze houten pallets, kisten, kratten en exportverpakkingen worden in de Foresco-vestigingen op een zo duurzaam mogelijke wijze geproduceerd. Onze EPAL-pallets gaan maar liefst zes tot acht jaar mee.

Lees hier meer over ons streven naar een CO2-vrije productie.

4. HERGEBRUIK VAN PALLETS

Bij Foresco geven we samen met onze klanten houten pallets meerdere levens. Gebruikte pallets kopen we in en we sorteren en herstellen ze.

Lees hier meer over reparatie en hergebruik van pallets.

5. RECYCLING VAN HOUT

Hout kent vele toepassingen en gebruiksmogelijkheden voor hergebruik. Deze benutten we maximaal. Onbruikbare of niet te herstellen onderdelen worden gerecycled en tot nieuwe producten verwerkt, zoals spaanplaat, geperste klossen, strooisel voor de agrarische sector of bodembedekkers voor in de tuin. Al die tijd houdt hout het opgeslagen CO2 vast. De houten verpakkingsbranche heeft al in 2018 het beoogde recyclingspercentage van 77% behaald.

foresco-1600x1200-7.jpg

6. ENERGIETERUGWINNING

De laatste stap in het circulaire proces is energieopwekking met hout dat nergens meer voor is te gebruiken. Pas bij deze energetische terugwinning komt de opgeslagen CO2 weer vrij. Er is dan ook sprake van een circulaire en CO2-neutrale kringloop. Een kubieke meter hout bespaart 0,8 ton CO2 ten opzichte van alternatieve materialen, zoals kunststof. Er bestaat geen grondstof die over dezelfde kwalificaties beschikt!

Meer over eigen energie opwekken.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN