Heat treated pallets

Een veilige en kwalitatieve oplossing

Voor de export naar veel landen moeten houten verpakkingen, zoals pallets, heat treated zijn. Dit is door de overheden van deze landen verplicht gesteld in de ISPM 15 regeling (International Phytosanitary Measure 15). Wanneer er niet aan deze regels gehouden wordt, bestaat het risico dat de zending in het betreffende land wordt vastgehouden, teruggestuurd of vernietigd. Het is daarom raadzaam altijd gebruik te maken van heat treated pallets wanneer er geëxporteerd wordt naar landen buiten de Europese Unie.

foresco-1600x1200-50.jpg

Heat treated pallets met ISPM 15

Behandeld en gekenmerkt volgens ISPM 15

Het ISPM15 certificaat beschrijft de behandelingsmethoden waarmee het hout behandeld is om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke organismen meer in het hout voor komen. Bij dit proces wordt het hout gedurende 30 minuten onder een continue temperatuur van 56°C gehouden, zodat alle schadelijke organismen in het proces gedood worden. Foresco beschikt over 9 droogkamers waarin dit proces wordt uitgevoerd. Zo is er voldoende capaciteit om meer dan 20.000 pallets per week te behandelen!

Het ISPM15 certificaat garandeert inkopers en gebruikers een probleemloos transport van hun goederen. Foresco is door de SMHV (Stichting Markering Houten Verpakkingen) gecertificeerd met nummer NL 014.

Wanneer zijn heat treated pallets verplicht?

De regeling geldt voor onbehandelde houtproducten met uitzondering van hout dat minder dan 6mm dik is en hout dat gevormd is als plexmateriaal. Verder is het alleen van toepassing wanneer er buiten de Europese Unie wordt geëxporteerd. De Europese Unie hanteert ook de ISPM15-standaard. Dit betekent dat al het verpakkingshout dat de EU binnenkomt ook volgens de ISPM15-standaard behandeld en gemarkeerd moet zijn.

Meer weten over heat treated pallets?

Heb je nog vragen over de eisen van de palletsoort of de pallets die wij aanbieden? Wij helpen je graag! Vraag het aan onze expert in heat treated Pallets door contact op te nemen via +32 3 450 11 77 voor België of +31 38 222 16 01 voor Nederland of vraag direct een offerte aan via ons offerteformulier.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN