NAAR EEN CO2-VRIJE PRODUCTIE

Om te komen tot een CO2-vrije productie én om greenwashing te voorkomen, werken wij samen met diverse gerenommeerde en erkende instanties. Zo zijn we er zeker van dat we goede stappen maken.

GERENOMMEERDE, ERKENDE INSTANTIES

In ons duurzaamheidsbeleid volgen we het Greenhouse Gas Protocol. Deze beschrijft een betrouwbare manier om de CO2-footprint van een bedrijf te berekenen. Daarnaast werken we samen met Science Based Targets. Dit initiatief is een samenwerking tussen het Carbon Disclosure Project (CDP), de United Nations Global Compact, World Resources Institute en het World Wide Fund for Nature. Sinds 2015 hebben meer dan duizend bedrijven zich aangesloten bij het initiatief om een ​​wetenschappelijk onderbouwd klimaatdoel te stellen. Onze duurzaamheidsacties laten we door deze organisatie evalueren. Ook overwegen we aansluiting bij Ecovadis, een onafhankelijke ESG auditor. 

foresco-1600x1200-64.jpg

SCOPE 1: 50% MINDER CO2 IN 2030

Net als bij veel van onze klanten is ons duurzaamheidsbeleid gericht op Scope 1, 2 en 3. Scope 1 gaat over onze directe CO2-uitstoot, veroorzaakt door eigen bronnen binnen de organisatie. Denk aan gas- en brandstofverbruik. Binnen Scope 1 zijn we onder meer bezig met het aanpassen van onze gebouwen, droog in plaats van vers hout inkopen en de inzet van elektrische heftrucks. Verder maken we gebouwen energiezuiniger, droogkamers efficiënter en plaatsen we sneldeuren. In 2030 willen we al 50% minder CO2 uitstoten binnen Scope 1.

SCOPE 2: 50% MINDER CO2 IN 2030

Scope 2 omvat de indirecte uitstoot van CO2. Dit zijn emissies door de opwekking van elektriciteit, warmte en koeling en stoom in externe installaties. Denk met name aan de inkoop van elektriciteit en het brandstofverbruik van ingehuurd vervoer. Binnen Scope 2 zetten we in op het plaatsen van zonnepanelen (of windmolens) en de inkoop van groene stroom. Daarnaast zijn we bezig met het elimineren van lekstromen en persluchtlekken, het stoppen van machines tijdens pauzes, ledverlichting en merktekens printen in plaats van branden. Ook voor Scope 2 mikken we op 50% minder CO2-uitstoot in 2030.

SCOPE 3: 33% MINDER CO2 IN 2030

In Scope 3 vallen de emissies die ontstaan als gevolg van Foresco-activiteiten, maar die voortkomen uit bronnen die niet ons eigendom zijn. Op de uitstoot hiervan hebben we geen directe, maar zeker wel indirecte invloed. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van droog hout (lager transport), de inkoop zo dicht mogelijk bij onze vestigingen, produceren zo dicht mogelijk bij de klant, inkomend transport per schip en trein, spijkers van gerecycleerd staal en klanten stimuleren om retourstromen op te zetten. Maar ook aan het minimaliseren van houtafval, afkeur voorkomen, zo min mogelijk verspillen, rijden met volle vrachten en het woon-werkverkeer met de fiets stimuleren. Ons doel: 33% minder CO2-emissie in 2030.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN