Wat zijn blokpallets?

Een blokpallet wordt ook wel industriepallet, 4-wegpallet, KLM-pallet of rondloper genoemd. Verschillende namen voor dezelfde oplossing; een veelgebruikte houten pallet, die door z’n ontwerp aan alle kanten met een heftruck is op te pakken. Blokpallets aanschaffen voor de optimalisatie van je logistieke proces? Bij Foresco vind je blokpallets in verschillende maten en uitvoeringen, zowel nieuw als gebruikt.

_dsf5546.jpg

De afmetingen van blokpallets

Welke afmetingen blokpallets levert Foresco?

Een blokpallet wordt meestal geleverd in een afmeting van 100 x 120 cm. Dit is een standaardmaat, maar 115 x 115 cm is ook mogelijk. Wil je een andere maat blokpallet, neem dan contact met ons op. Wij zijn zeer flexibel en denken graag met je mee over blokpallets met afwijkende afmetingen. Ook adviseren we je graag over de eigenschappen, prijzen, gewichten en afmetingen van blokpallets.  

Gewicht en draagvermogen van blokpallets

Welke uitvoeringen blokpallets levert Foresco?

Onze blokpallets bestaan uit verschillende onderdelen. Uiteraard een bovendek, tussendek en onderdek. Negen klossen of blokken verbinden de verschillende dekken. Blokpallets zijn verkrijgbaar in lichte, middelzware en zware uitvoering. Het bovendek van de blokpallet kunnen we voorzien van lengte- en breedteplanken, afhankelijk van de toepassing en je voorkeur. De dikte van de blokpalletplanken varieert van 15 tot 25 mm. Een blokpallet weegt tussen de 10 en 25 kilo en heeft een draagvermogen van 500 tot 2.000 kilo, afhankelijk van de uitvoering. 

Eigenschappen van blokpallets

Wat is er allemaal mogelijk met blokpallets?

Blokpallets worden veel gebruikt op vliegvelden, in de voedingsmiddelenindustrie, bij verpakkingsbedrijven, distributiecentra, warehouses en logistieke centra. Daarnaast worden blokpallets overal ingezet waar gewerkt wordt met kettingbanen en brugbanen. Door het rondlopende onderstel zijn blokpallets gemakkelijk en breed inzetbaar. Ze zijn stapelbaar en het gewicht wordt op een blokpallet goed verdeeld. Een blokpallet is dan ook een waardevolle aanvulling van een intern-transportsysteem. 

Welke opties zijn er voor blokpallets?

Als je blokpallets wilt laten maken, gaan we graag het gesprek met je aan. Je vertelt ons hoe je de blokpallets wil inzetten en wij adviseren je over de opties. Denk aan de zwaarte van de uitvoering, de insteekafschuining, schaven en stofvrij maken en de mogelijkheid van afgeschuinde hoeken, bijvoorbeeld om de belading probleemloos te wrappen. Ook kunnen we je blokpallets voorzien van een HT-behandeling als je exporteert buiten de EU.

Naast blokpallets hebben we ook...

  • EPAL/Euro/CP-Pallets
  • Standaard/exportpallets
  • Maatwerk pallets
  • Gebruikte pallets

Blokpallets uit voorraad leverbaar

Blokpallets zijn veel gevraagd. Daarom hebben we bij Foresco altijd enkele duizenden stuks op voorraad staan. We maken graag nieuwe blokpallets voor je vanaf 50 stuks. Als je hierover meer wilt weten, vraag dan een vrijblijvende prijsindicatie op. Als je geen nieuwe pallets nodig hebt, kun je bij ons ook terecht voor gebruikte blokpallets. Wel zo duurzaam!

Over duurzaamheid gesproken...

Ook onze blokpallets produceren we duurzaam

Innovatie en duurzaamheid staan centraal bij Foresco. Ook onze blokpallets produceren we duurzaam en efficiënt, met een zo minimaal mogelijke belasting voor het milieu. Door innovatie en duurzaamheid te combineren, werken we aan een groene toekomst. Lees meer over duurzaamheid.

IN GESPREK MET FORESCO

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

MEER INFO OF EEN OFFERTE AANVRAGEN